Науково-популярний журнал “Довкілля України”
2 Липня, 2022
Міжнародний день річки Дніпро
4 Липня, 2022

Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів – International Plastic Bag-Free Day

3 червня українці разом з усією світовою спільнотою відзначають Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів.

Рік назад ми зробили значний крок уперед до чистого майбутнього. 1 червня 2021 року був ухвалений Закон “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1489-20#Text
Цей закон з 10 грудня 2021 року заборонив безоплатне розповсюдження пластикових пакетів, а з 10 березня 2022 року – розповсюдження надтонких, тонких та оксорозкладних пластикових пакетів (пакетів з пластику з додаванням домішок для розкладання), окрім біорозкладних.

З 1 січня 2023 року в Україні вступить в силу заборона використання пакетів як первинної упаковки свіжої риби, м’яса та сипучих продуктів.
Наразі ворог знищує природу, виказуючи своє зневажливе ставлення до людства і майбутнього нашої планети.

Але ми, попри важкий період боротьби з загарбниками, продовжуємо піклуватись про довкілля і невпинно наближаємось до екологічних норм та стандартів європейських країн. І саме завдяки хоробрим, цілеспрямованим та екосвідомим громадянам у нашої Батьківщини є перспектива на здорове та чисте майбутнє.

Зокрема, поступово виводячи з ужитку поліетиленові пакети та замінюючи їх на паперові, тканинні і біорозкладні, ми наближаємося до вирішення проблеми забруднення пластиком навколишнього середовища.
Нехай в дрібницях, але робіть перші кроки до гармонійного співіснування з природою і незабаром ви зрозумієте, що це не лише збереже довкілля, а й заощадить ваші кошти, які ви щодня витрачаєте на пластикову упаковку та поліетиленові пакети, і, що важливо, цим ви зможете зробити значний внесок в збереження свого здоров’я і усіх наступних поколінь.
Збережемо нашу планету разом!

Все є та буде Україна!