З Днем Незалежності, Україно!
24 Серпня, 2022
Міжнародна ніч кажанів – International Bat Night
29 Серпня, 2022

26 серпня 2022 року – навчання для координаційної робочої групи з питань підготовки ПУРБ

26 серпня 2022 року Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства, Державне агентство водних ресурсів України та @Blue River Environmental Consulting організували онлайн-семінар для фахівців підвідомчих організацій Міндовкілля, які увійшли до складу спеціалізованої координаційної робочої групи щодо підготовки ПУРБ, яку було сформовано з метою забезпечення своєчасного та якісного розроблення проєктів планів управління річковими басейнами та відповідно до планів-графіків їх розроблення.

Цей семінар став продовженням тренінгу, який нещодавно організовували для цієї категорії слухачів в офлайн та онлайн форматах.

Під час зустрічі було розглянуто багато важливих тематичних питань, аспекти подальшої роботи в напрямку розробки ПУРБ та її специфіка.

Серед основних напрямків та сформованих робочих блоків на цьому семінарі можна виділити:
• методичні рекомендації щодо підготовки розділу 7 ПУРБ;
• ключові етапи підготовки 7 розділу на основі конкретних прикладів вже готових проєктів Планів управління річковими басейнами;
• ПУРБ Дністра, аналіз готового проєкту;
• програма заходів, принципи та нормативні аспекти підготовки; конкретні зразки розробки та оформлення огляду виконання програм та заходів;
• порівняння розділів огляду виконання програм та заходів у структурі європейських та українських відповідних нормативних документів й наявні відмінності, які необхідно врахувати для подальшої роботи;
• дорожня карта з підготовки 7 розділу ПУРБ;
• аналіз наявного досвіду виконання природоохоронних програм у розрізі річкових басейнів з варіативними можливостями урахування та виправлення проблем та недоліків, що виникали в процесі роботи, у майбутньому.

Дякуємо учасникам, підвідомчим організаціям Міндовкілля, запрошеним експертам та співорганізаторам за те, що вони взяли участь у цій зустрічі і незважаючи на важкий період для нашої країни продовжуюте піклуватись про довкілля. Також ми вдячні усім за плідну співпрацю та гарну командну роботу, яка обов’язково матеріалізується через позитивні результати на практиці.

Разом до перемоги та здорового майбутнього рідної землі. Все є та буде Україна!