Всесвітній день захисту довкілля
16 Червня, 2021
Вітаємо з Днем працівників водного господарства України!
16 Червня, 2021

5 червня – Міжнародний день боротьби з незаконним і нерегульованим рибним промислом

Починаючи з 2018 року у цей день кожного року у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби з незаконним і нерегульованим (НН) рибним промислом.
Свято проводиться Організацією Об’єднаних Націй і його основною метою є підвищення обізнаності громадськості про важливість безпечного розвитку рибальства.

Дата проведення свята невипадкова. Саме 5 червня 2016 року набрав чинності перший міжнародний договір, покликаний покласти край незаконним рибним промислам – це Угода ФАО про заходи держави порту. Цей документ запобігає потраплянню незаконно виловленої риби на міжнародні ринки через порти.
Генеральна Асамблея ООН 5 грудня 2017 прийняла запропоновану ФАО резолюцію про стійке ведення рибальства.
Також цей міжнародний день – відмінна можливість привернути увагу до зусиль, які робляться на всесвітньому, регіональному та національному рівні для боротьби з незаконним рибним промислом. ФАО схвалює всі зусилля країн-учасниць, організацій рибалок, організацій громадянського суспільства, рибопромислової галузі і споживчих груп по залученню уваги в цей міжнародний день до важливості боротьби з незаконним рибним промислом.
Необхідно жити в гармонії з навколишнім світом, оберігати природу та піклуватися про здорове майбутнє нашої планети.