Вітаємо з Днем працівників освіти!
5 Жовтня, 2021
Ізраїль – Україна: спільне навчання
7 Жовтня, 2021

4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин – World Animal Day

Світова спільнота вже майже століття відзначає 4 жовтня День захисту тварин, який покликаний нагадати всім про потребу оберігати живих істот, які живуть поруч з нами на Землі, та не шкодити їм задля задоволення власних потреб.

Історія цього дня розпочалася ще в 1925 році, коли його вперше організував у Берліні німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Активіст просував свою ідею, яку в 1931 році одноголосно ухвалив міжнародний конгрес прихильників руху захисту прав тварин, який проходив у Флоренції (Італія), рада підтримала пропозицію і оголосила 4 жовтня Всесвітнім днем тварин.

Дата проведення всесвітнього дня тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня — день пам’яті Франциска Ассізького, одного з найшанобливіших в католицькій церкві святих, що вважається покровителем тварин.

Метою проведення цього важливого екологічного свята можна вважати захист планети та її мешканців від діяльності людини.

Активісти, зоозахисники та просто небайдужі громадяни в цей день займаються популяризацією знань про навколишній світ, наголошуючи на тому, що дикі та домашні тварини не мусять страждати через незрозумілі примхи та забаганки людей, які не є основою потреби їх виживання.
Також в багатьох країнах світу організовуються форуми та конференції, ярмарки та інші, зокрема й просвітницькі, заходи, що покликані привернути увагу громадськості до проблем її співіснування з тваринним світом.
В руках людини можливість врятувати життя істот, які існують поруч з нею, тож пам’ятаймо про це, оберігаймо диких та домашніх тваринок, забезпечуючи їм гідні умови існування поруч з нами.

Збережемо нашу планету разом!