Вітаємо Тараса Капусту з Днем народження!
28 Вересня, 2021
Навчання з охорони праці 30 вересня 2021 р.
2 Жовтня, 2021

30 вересня – Всесвітній день моря

Море — це частина океану, яка відокремлена від нього суходолом, різноманітними підвищеннями підводного рельєфу або/та островами. Кожне море має своєрідний гідрометеорологічний режим, вони вирізняються своєрідними властивостями та складом води, такими як, наприклад, солоніст, прозорість, температура, біологічний склад.

А ще море це безмежна краса та простір, які символізують могутність водної стихії та її велич. Море надихає нас, дарує життя та є його основою, воно стало домівкою для багатьох видів живих істот, а водорості, що можна знайти в усіх морях та океанах світу, виробляють основний відсоток кисню (більше 90%), завдяки якому ми взагалі можемо існувати на нашій планеті.

Всесвітній день моря започатковано для того, щоб популяризувати знання про море, його важливу роль в існуванні людства та нагадати суспільству про необхідність захищати та піклуватися про ці величні водні об’єкти, не забруднювати їх, не знищувати їхнє надзвичайне біорізноманіття та красу.

В руках людини здорове існування Землі та морів зокрема, пам’ятаймо про це, якщо хочемо безпечно рухатися в майбутнє та жити в чистому середовищі, перебуваючи в гармонії з природою.

Збережемо нашу планету разом!