Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day
22 Вересня, 2021
22 вересня – День без автомобілів – World Carfree Day
22 Вересня, 2021

19 вересня – Всеукраїнський День працівника лісу

Щороку в третю неділю вересня в нашій державі святкують День працівника лісу. Встановлене Указом Президента України ще у 1993 році, цьогоріч це свято припадає на 19 вересня.

Ліс називають легенями планети, але він є ще й її своєрідною душею, адже в цьому понятті приховується не лише переробка вуглекислого газу, але й краса та затишок, бо ліс є домівкою для багатьох представників флори та фауни; ліс це гармонія, адже він допомагає захистити наші землі від аномальних проявів негоди, таких як високі температури, буревії, повені тощо. Ліс є однією з найважливіших складових світу, що робить нашу планету живою.

Головною метою святкування Дня працівника лісу можна сміливо вважати популяризацію знань про необхідність збереження довкілля, проведення природоохоронних заходів та привернення уваги громадськості до проблем, які виникають поруч з нами, таких як знищення та забруднення лісових масивів, зміна екосистем, недбалість під час використання цих природних ресурсів тощо.

Вітаємо всіх причетних та небайдужих з цим важливим святом, яке допомагає нам згадати про необхідність єднання з природою та наш обов’язок захищати або хоча б не шкодити лісу.

Щиро дякуємо фахівцям підвідомчих організацій Міндовкілля та активістам, які піклуються про збереження лісових масивів, забезпечують їх збільшення та здорове існування.
Бажаємо позитиву, щирого задоволення від улюбленої роботи, гарних емоцій, розвитку та добробуту, нехай ваші дні будуть сповнені світлом та гармонією

З найщирішими побажаннями,
директор Т. Капуста та колектив ЦПКВГ