Нас у Фейсбуці вже 1000 !
1 Липня, 2021
21 червня Всесвітній день гідрографії – World Hydrography Day
1 Липня, 2021

17 червня – Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухою

World Day to Combat Desertification and Drought 1995 року був вперше проголошений Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція A/RES/49/115) у зв’язку з річницею від дня прийняття 1994 року Конвенції ООН з боротьби з опустеленням.

Державам пропонується присвячувати 17 червня підвищенню інформованості про необхідність міжнародного співробітництва в боротьбі з опустеленням і наслідками посухи й про хід здійснення Конвенції ООН по боротьбі з опустеленням.

Опустелювання та деградація земель залишаються одними з найбільш тривожних світових процесів. Україна, як і увесь світ усвідомлює наслідки екологічного і соціально-економічного характеру, пов’язані з цими процесами. Серед них: зміна клімату, втрата біорізноманіття, нестача води, поширення бідності, голоду та провокування вимушеної міграції населення.

Боротьба з опустелюванням та деградацією земель для України є одним із пріоритетних напрямків державної екологічної політики. Урядом України затверджено Національний план дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням до 2025 року. Також було створено Координаційну раду з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням.

Крім того, наша держава приєдналася до процесу встановлення та реалізації добровільних національних завдань щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель, в рамках впровадження Цілей Сталого Розвитку та Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Основним національним завданням України щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель визначено стабілізацію та підвищення вмісту гумусу в ґрунтах.

Більше цікавої інформації з цього питання ви знайдете на нашій сторінці у Facebook https://www.facebook.com/vodacpk/