8 серпня – День екологічного боргу для України
10 Серпня, 2021
Нарада до Дня Незалежності України
24 Серпня, 2021

14 серпня – День Західного Бугу

Вже третій рік поспіль – 14 серпня – вся екологічна спільнота України відзначає День Західного Бугу.

З цієї нагоди, ми хочемо нагадати про важливість сталого управління водними ресурсами та розповісти декілька цікавих фактів про Західний Буг і його унікальність серед українських річок.

Чи знали ви, що Західний Буг:
природний кордон між Україною, Польщею та Білоруссю;
починається не маленьким джерельцем, а повноводним потоком;
єдина українська річка, яка несе свої води аж до Балтійського моря;
на кордоні з Республікою Білорусь заплава Західного Бугу меліорована і річка ще на початку ХІХ ст. з’єднана Дніпро-Бузьким каналом з р. Прип’ять;
у басейні Західного Бугу розташовані унікальні Шацькі озера.

Для формування екологічної свідомості молоді з 2019 року Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну проводиться творчий конкурс «Мальовничі річки Західного Бугу та Сяну». Цьогоріч до Дня Західного Бугу нагороди отримають 13 переможців конкурсу.

Які кроки зроблені для сталого управління водними ресурсами Західного Бугу?
– триває робота над Планом управління річковим басейном Західного Бугу та Сяну;
– – з 2019 року воду у річках басейну Західного Бугу перевіряють за сучасними стандартами відповідно до Водної Рамкової Директиви ЄС.

Колектив Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства приєднується до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України у цьому привітанні водної та екологічної спільноти України, зокрема фахівців Басейнове управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну, які піклуються про водні артерії нашої країни, захищають їх від забруднення, відновлюючи навколишню природу та їх добрий екологічний стан, із Днем Західного Бугу.

Бажаємо усім чистого довкілля, добробуту та родинного затишку, сонячних усмішок, досягнення нових вершин та втілення мрій! Закликаємо усіх дбати про чистоту наших річок та оберігати їх. Адже, ми усі разом працюємо на спільний результат – збереження первозданної унікальної природи для майбутніх поколінь.

Збережемо нашу планету разом!