20 травня – Міжнародний день вишиванки
3 Червня, 2021
21 травня 2021 р. Навчання з охорони праці
3 Червня, 2021

Європейський день моря – 20 травня

Свято було започатковане Єврпейською комісією в 2008 році. Воно має традиційний щорічний характер і відоме заходами, орієнтованими на захист морів та розвиток екологічної свідомості європейців, які зазвичай проводяться в другій декаді травня.

Море — частина океану, яка відокремлена від нього суходолом, підвищеннями підводного рельєфу або островами і має своєрідний гідрометеорологічний режим, вирізняється властивостями та складом води (солоністю, прозорістю, температурою, біологічним складом).

Ділянки акваторії моря, що глибоко вдаються в сушу, — це затоки, серед яких вирізняють бухти, естуарії, фіорди, лагуни, лимани, губи.

Море – безмежне джерело енергії, натхнення та краси. Неймовірне, чарівне, ніжне та суворе, замислене та грайливе, воно є важливою частиною життя людства та невід’ємною складовою існування нашої планети.

Сьогодні в природоохоронній сфері, яка намагається захистити море від забруднення, а його мешканців від вимирання та браконьєрства, постають безліч питань щодо збереження морів та їх екосистем.

Залишаймося екосвідомими, зберігаємо акваторію морів чистою для себе та майбутніх поколінь, рятуймо свою планету разом