21 травня 2021 р. Навчання з охорони праці
3 Червня, 2021
22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття
10 Червня, 2021

День зникаючих видів

У третю п’ятницю травня, цьогоріч це 21.05, відзначають День зникаючих видів. Екологічні заходи, пов’язані з цим днем, проводять щорічно у третій декаді місяця, при цьому вони мають традиційний характер.

Основною метою свята є актуалізація питання потреби захисту флори та фауни нашої планети, розвиток екосвідомості населення та просвітницька діяльність в природоохоронній сфері.
Нагадаємо, що 3 березня Мін’юст затвердив новий перелік видів тварин, що занесуть до четвертої редакції Червоної книги України.

Червона книга України — офіційний державний документ, який містить перелік рідкісних, вразливих і зникаючих видів тваринного і рослинного світу у межах України, а також узагальнені відомості про сучасний стан цих видів і заходи щодо їх збереження. Занесені до Червоної книги України види підлягають охороні на всій території України, у межах її континентального шельфу та виключної морської економічної зони. Регулюється Законом України «Про Червону книгу України»

Від нас залежить майбутнє нашої планети, тому необхідно оберігати її рослинний та тваринний світ, який є важливою частиною нашого життя

Більше інформації на нашій сторінці у Facebook.