22 вересня – День без автомобілів – World Carfree Day
22 Вересня, 2021
Сотні людей у Києві вийшли на Кліматичний марш
27 Вересня, 2021

Всесвітній день річок

26 вересня – Всесвітній день річок – міжнародне свято, яке покликане зорієнтувати громадськість на проблеми з водними артеріями світу, відзначають щорічно в останню неділю вересня.

Вперше соціальні активності до цього свята провели в 2005 році, коли ООН оголосила про початок комплексу заходів під назвою «Вода для життя», під час яких протягом 10 років залучались люди для проведення різних акцій з охорони водних ресурсів та істот, що живуть в річках.

Перше відзначення у 2005 році мало великий успіх, і День річок святкували у десятках країн. Відтоді популярність події продовжує зростати. В минулому році до свята долучилося кілька мільйонів людей у близько 100 країнах світу.

На сайті Всесвітнього дня річок ви можете побачити різноманітні тематичні події, що проводяться в усьому світі:
https://worldriversday.com/events/

Річка – це джерело енергії та життя.

Головні поверхневою артері суходолу наявні на всіх континентах. Долини річок є концентраторами ландшафтного різноманіття, важливими шляхами міграції для рослин і тварин багатьох видів. Ріки є дуже чутливими до діяльності людини, забружнення, зміни клімату та антропогенного впливу, і лише завдяки нашій активній участі можна забезпечити їхнє здоров’я на наступні роки.

Цінуйте воду, піклуйтеся про чистоту навколишнього середовища та водних артерій, які є важливим елементом здорового та щасливого майбутнього людства та нашої Землі зокрема.
Збережемо нашу планету разом!