Вітаємо з Новим Роком та Різдвом!
11 Січня, 2021
Центр підвищення кваліфікації ПВГ оновив свою емблему
20 Січня, 2021

Опубліковано завершальний випуск “ВГУ” у 2020 році

У Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства опублікований останній у 2020 році випуск журналу «ВОДНЕ ГОСПОДАРСТВО УКРАЇНИ» № 11-12, 2020.

Серед основних тем цього номеру – вплив епідемії коронавірусу на поточний стан екології. За цією тематикою можуть стати у нагоді матеріали:
– Екологічні наслідки корона-кризи для довкілля
– Всесвітній карантин змінив сейсмічну активність планети
– COVID-19 став поштовхом для створення «екологічної економіки»
– Забруднення медичними відходами
– Наслідки пандемії для економіки України
– Головні загрози нашій планеті
– Шанс природі на чисте повітря

У розділі «Екологічне право», що вже став постійним у журналі, опубліковані дві статті заступника шеф-редактора журналу Л.Сидорової за матеріалами реальних судових процесів, які мали стосунок до екологічного права. Це статті «Екологічне право у судовій практиці. За матеріалами Верховного суду» та «Охорона праці: вина відповідальної за охорону праці особи має бути доведена поза розумним сумнівом».

У Держводагентстві за участю викладачів нашого Центру у грудні 2020 р. тривала перевірка знань з питань охорони праці спеціалістів галузі водного господарства. Учасники тестувань проявили зацікавленість до вивчених матеріалів та продемонстрували гарний рівень підготовки. Під час тестувань учасники мали змогу не тільки оновити та підвищити рівень своїх знань, а й поставити нагальні практичні запитання, які виникали у них під час роботи.

Випуск журналу пропонує підбірку цікавих матеріалів, присвячених світовому океану:
– Ресурси світового океану
– Катастрофічне танення полюсів
– Покинуті рибальські снасті переслідують наші океани
– Зростання рівня світового океану сприяє потеплінню та загрожує мегаполісам

У номері на вас чекає корисна інформація щодо правильної поведінки на льоду та підчас зимового купання на Водохреща. Вас зацікавлять неординарні факти про Антарктику та екологічний фоторепортаж про життя мешканців Монголії, зроблений відомим італійським фотомитцем.

Розділ «Історія технічних винаходів» ознайомить із цікавими матеріалами про винаходи та винахідників, а також з фактами з використання води як найважливішого фактору розвитку сучасної цивілізації.

Запрошуємо працівників галузі та усіх, хто цікавиться проблемами екології та водного менеджменту знайомитися з матеріалами чергового випуску.