Онлайн тестування у Тернопільському РОВР
3 Серпня, 2020
З Днем державного прапора України!
23 Серпня, 2020

Участь в.о. директора ЦПКВГ Куруленка С.С. у засіданні в рамках “Європейської зеленої угоди”

10 серпня 2020 року в Кабінеті міністрів України під керівництвом, віце-прем’єр міністра з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції України О.В.Стефанишиної, відбулось засідання Міжвідомчої робочої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи Європейської Комісії “Європейська зелена угода”, в якому взяв участь Голова Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України, в.о. директора Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства Святослав Куруленко.

На засіданні робочої групи учасники мали змогу розглянути та обговорити Позиційний документ щодо участі України в Європейському зеленому курсі (ЄЗК).

Україна є невід’ємною частиною реалізації цілей ЄЗК. Вона вже робить свій внесок у спільні зусилля щодо створення кліматично нейтрального європейського континенту, зокрема у рамках Паризької Угоди, Цілей сталого розвитку ООН 2030 та Угоди про асоціацію з ЄС. Концепція Європейського зеленого курсу, серед іншого, є логічним продовженням світових зусиль із озеленення економіки.

Позиційний документ, який було розглянуто на засіданні, підготовлений за результатами низки консультацій із зацікавленими сторонами, опрацювання аналітичних матеріалів органів виконавчої влади, публічних експертних дискусій та опублікованих аналітичних документів неурядових ініціатив. Він визначає основні принципи та потенційні напрямки започаткування діалогу з ЄС щодо участі України у Європейському зеленому курсі.

ТПП України підготувала конкретні пропозиції щодо співпраці у напрямках екологізації економіки.

«Наші пропозиції були внесені у розділ Позиційного документа щодо перспективних напрямків співробітництва в рамках ЄЗК, які є важливими для бізнесу. Зокрема, в напрямку «Промисловість для чистої та циркулярної економіки» – це пріоритизація на державному рівні трансформації економіки в більш екологічну для спрямування капіталу промисловості в модернізацію підприємств. Стосовно напрямку «Чиста, доступна та безпечна енергія» ми пропонуємо підготовку договору між ЄС та Україною про взаємне визнання гарантій походження, виданих у ЄС, та сумісних систем гарантій походження, створених в Україні, як обов’язкової умови прямого імпорту чи експорту чистої енергії між сторонами», – зазначив Святослав Куруленко.