22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття
22 Травня, 2020
Вітаємо із завершенням дистанційного навчання!
5 Червня, 2020

З Всесвітнім днем охорони довкілля!

Щороку 5 червня в більш ніж 100 країнах світу відзначається Всесвітній день охорони довкілля.
Свято відзначається у цей день, адже саме 5 червня 1972 року в Стокгольмі відкрилася Конференція ООН з проблем навколишнього середовища, за результатами якої було створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).

У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій», яка є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.
Всесвітній день охорони довкілля є одним з основних засобів привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Ми відзначаємо цей день, щоб привернути увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслити нагальну необхідність в зміні ставлення людини до природних ресурсів; щоб привнести людський фактор у питання охорони довкілля; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; щоб сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також щоб роз’яснити корисність партнерських відносин для досягнення всіма країнами світу більш безпечного та благополучного майбутнього.

Вітаємо у цей день усіх небайдужих до екологічного майбутнього нашої планети та спрямовуємо наші спільні зусилля для досягнення найбільш амбітних екологічних цілей задля забезпечення чистого й здорового життя усім нам та майбутнім поколінням.