Вітаємо Тараса Капусту з Днем народження!
27 Вересня, 2020
Вітаємо з Днем захисника України!
14 Жовтня, 2020

Вийшов друком випуск ВГУ № 7-8, 2020

У Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства вийшов друком журнал «ВОДНЕ ГОСПОДАРСТВО УКРАЇНИ» № 7-8, 2020.

У номері опублікований матеріал про нові призначення у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, з докладними біографіями та світлинами керівників галузі.

Загалом, цей випуск призначений наймасштабнішим повеням, які сталися у нашій країні влітку цього року. Це статті «Катастрофічна повінь у західних регіонах: хроніка подій», «Стихійне лихо, яке сталося у червні 2020 року в західних регіонах України: інформація з водогосподарських організацій». Статті супроводжуються яскравими фотографіями з місць подій, які свідчать про героїчну боротьбу працівників галузі зі стихією та дають можливість побачити, до яких страшних наслідків призводить стихія, якщо нехтувати проблемами екології. Матеріали статей надані РОВР у Тернопільській області, БУВР Пруту та Сірету (Чернівецька обл.), БУВР Тиси (Прикарпаття та Закарпаття), БУВР західного Бугу та Сяну (Львівська обл.), Дністровське БУВР (Івано-Франківська обл.). Статті супроводжуються інфографікою щодо обсягу збитків, завданих катастрофічним паводком.
Випуск знайомить із класифікацією повеней в Україні та заходами протипаводкового захисту, які забезпечує Держводагентство. Також представлена підбірка статей щодо водно-екологічних проблемних питань верхнього Дніпра і Десни та басейну річок Причорномор’я.

Цікавий матеріал надано у статті «Екологічна оцінка якості вод малих річок Одеської області» С.Нагаєвої, наукової співробітниці Одеського державного екологічного університету.

Розділ «Колонка юриста» знайомить читачів зі статтею «”Забруднювач платить” як принцип ефективного державного контролю», підготовленою заступником шеф-редактора журналу Л.Сидоровою, юристом з багаторічним досвідом практичної роботи. Цей матеріал може стати у нагоді багатьом нашим юристам та екологам.

Матеріал «Дистанційне навчання керівників та фахівців водної галузі» розповідає про перевірку знань з питань охорони праці, яке проводилося влітку 2020 року спеціалістами Держводагентства та Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Позиційний документ щодо участі України у Європейському зеленому курсі (ЄЗК) та інші питання, які розглядалися на Засіданні Міжвідомчої групи з питань координації подолання наслідків зміни клімату в рамках ініціативи європейської комісії «Європейська зелена угода», що відбулося 10 серпня 2020 року, у якому взяв участь в.о. директора ЦПКВГ Святослав Куруленко, висвітлені в інформаційному матеріалі, присвяченому цьому заходу.

У випуску представлено інформацію щодо 32-ї Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2020», яка відбулася 11-14 серпня 2020 р. у приміщенні НК «Експоцентр України».

Цей номер знайомить читачів з інфографікою щодо належного поводження підчас надзвичайних подій у разі загрози підтоплення чи виявлення вибухового або підозрілого предмету.

Запрошуємо працівників галузі та усіх, хто цікавиться проблемами екології та водного менеджменту знайомитися з матеріалами нашого журналу. А наших потенційних авторів запрошуємо надсилати цікаві матеріали для публікації в нашому журналі. Наступні випуски будуть ще інформативнішими.