Семінар за участю австралійських водогосподарників 8 жовтня 2019 р.
16 Жовтня, 2019
Навчання у Центрі ПКВГ 4-5 листопада 2019
11 Листопада, 2019

Семінар Європейської водної ініціативи для східного партнерства EUWI+, 22-23 жовтня 2019

У Центрі підвищення кваліфікації працівників водного господарства 22-23 жовтня 2019 р. пройшов семінар «Роль басейнових водогосподарських організацій в роботі секретаріатів басейнових рад. Громадські консультації для розробки планів управління річковим басейном», який проводився у рамках європейської Водної ініціативи для східного партнерства.

Семінар був присвячений важливим темам, актуальним для сьогоднішнього розвитку водогосподарської галузі, зокрема: забезпечення ефективної роботи басейнових рад та розробка плану управління річковим басейном.

В роботі семінару взяли участь представники водогосподарських організацій Вірменії, Білорусі, Молдови, а також Франції, які поділилися власним досвідом створення та роботи басейнових управлінь та розповіли, які проблеми виникали та цьому шляху. Досвід цих країн виявився дуже цікавим і корисним для слухачів навчання семінару.

Відбулися виступи Ю.Відєніної (Європейський офіс EW) «Основна роль та специфічні аспекти роботи басейнових рад», «Роль басейнових організацій для секретаріату Басейнових рад» та Т.Кутонової (БУВР Apele Moldovei) «Досвід проведення Басейнових рад в Україні та в Республіці Молдова».

У другій половині роботи семінару відбулася практична сесія – робота в групах, присвячена аналізу діючих регламентів та внутрішнього розпорядку Басейнових рад, а також підготовці порядку денного засідання Басейнової ради. Слухачі семінару відмітили користь від його проведення для своєї професійної діяльності.